De smaak van koffie

Zin in uitje? Iets nieuws ontdekken? Of heeft u altijd al meer willen weten over koffie? In de Koffie workshop van De Torteltuin ontdek u de wondere wereld van koffie in een ontspannen sfeer.

Tijdens deze workshop vertellen we u in het kort de geschiedenis van koffie, uit welke landen  koffie voornamelijk komt en wat het proces is van het zaadje tot het kopje. Wat  er gebeurt vanaf de oorsprong van de koffieplant tot het moment dat wij de koffie gaan gebruiken. We vertellen u welke invloeden de kwaliteit van koffie kan bepalen.

Vervolgens gaat u ontdekken welke smaken en aroma’s koffie kan hebben. En dat zijn er veel!

Tenslotte gaat u aan de hand van het door Cuperus ontwikkelde smaakwiel in verschillende proefsessies de diverse smaken van koffie proeven en mooie combinaties ontdekken.

Genieten dus van koffie!

De koffie wordt geserveerd met diverse hartige en zoete hapjes welke de smaak van de koffie versterkt en nog meer tot haar recht laat komen.

 

U kunt de workshop met uw groep (vanaf 4 personen) op een voor u en ons geschikte datum reserveren. Daarnaast wordt deze workshop ook op inschrijving georganiseerd. De actuele datums leest u terug op onze Facebookpagina onder het kopje evenementen.

De workshop duurt ongeveer 2,5 uur.
Prijs per persoon: 27,50.

Meer informatie of reserveren?  Neem contact op via de telefoon of email. Wij staan u graag te woord.

De workshop wordt gegeven door Imke Kragt, de gastvrouw van De Torteltuin. In mijn zoektocht naar goede koffie voor De Torteltuin ben ‘verliefd’geworden op Cuperus (Antwerpen). Via hen heb ik ervaren dat er heel veel verschil zit in koffie. En dat je koffie zeker ook zonder melk kunt drinken! Imke heeft diverse cursussen bij Cuperus gevolgd. Van Barista en brewing tot sensory skills. Ze geeft haar kennis graag door om zo anderen de wondere wereld van koffie en haar smaken te laten ervaren.