De Torteltuin | smaakvol en relaxed genieten

De Torteltuin

smaakvol en relaxed genieten

De Torteltuin

Wat leuk dat je de website van De Torteltuin bezoekt, welkom!

De Torteltuin is ontstaan vanuit de wens om andere mensen mee te laten genieten van onze mooie plek. 

De naam komt uit het boek “Pluk van de Petteflet”, van Annie M.G. Schmidt. In dit boek is De Torteltuin een verwilderde tuin waar dieren van allerlei pluimage wonen en waar mensen (jong en oud) naar toe gaan om te spelen, uit te rusten, bij te kletsen, iets te drinken en te eten, te feesten of om gewoon maar even te genieten van de natuur en elkaar. 
Omdat dit ook onze insteek is, was de naam snel gevonden. 

 

De hele dag kun je genieten van lekkers uit onze keuken. Bio, ambachtelijk, meestal huisgemaakt en natuurlijk vers voor een optimaal genietmomentje.

Heb je een allergie? Laat het ons weten, we helpen je graag. In overleg passen we het gerecht aan zodat iedereen kan genieten van het lekkers uit onze keuken.

KLeine Kaart

een greep uit ons aanbod

  • Dranken
  • Hartig
  • Zoet

Ontbijt & lunch

Vanaf 9 uur kun je bij De Torteltuin heerlijk genieten van een lekker ontbijt of lunch. Met z’n tweetjes of met een grotere groep. Zomaar of om iets te vieren.

Bij het lekkere arrangement wordt de tafel feestelijk gedekt met verschillende verse broodjes, boterhammen, croissantjes en koffiebroodjes, een diversiteit aan kaas- en vleesbeleg en huisgemaakte jam. Een fruitsalade, groene salade, eitje en mini-cupcake zijn ook inbegrepen. Een glaasje jus en twee kopjes filterkoffie en/of thee (verse kop en ijsthee uitgezonderd) maken het arrangement compleet.

Wil je graag extra goed uitpakken, dan kun je kiezen voor het super lekkere arrangement. Dit is alles van hierboven en ook gerookte zalm, poffertjesprikkers, scones en yoghurt met huisgemaakte granola. 

Lekkere arrangement: 16,5 
Super lekkere arrangement: 21,5 

Kinderen van 3 tot 10 jaar genieten voor 10 (lekkere)/13 (super lekkere) mee en krijgen 1 glaasje appelsap in plaats van de koffie/thee.

Enkel op reservering.

Thee- & Taartproeverij

Wil je op een leuke en lekkere wijze ontdekken hoe verschillend thee kan smaken? Of hoe thee een taartje nog lekkerder kan doen smaken? Kom dan genieten van onze thee- en taartproeverij. De proeverij bestaat uit minimaal drie gangen. Bij elke gang krijg je een kopje thee en huisgemaakt lekkers wat is afgestemd op het smaakprofiel van de gebruikte thee. 

3 gangen: 15 
Elke volgende gang: 5 

Enkel op reservering

High Tea

Laat je verwennen met een heerlijke High Tea vers bereid uit de keuken van De Torteltuin. Je krijgt de High Tea geserveerd in verschillende  ‘gangen’. De eerste gang bestaat uit verschillende soorten sandwiches. Bij de tweede gang geniet je van een diversiteit aan hartige hapjes. De derde gang is de spreekwoordelijke kers op de taart: zoetigheden, waarbij de scones met clotted cream en confituur zeker niet ontbreken. De scones zijn ook als een aparte gang verkrijgbaar.

Bij onze High Tea krijgen de theeën evenveel aandacht als de hapjes.  Elke gang heeft een eigen, met zorg uitgezochte thee, welke de gerechtjes nog beter tot hun recht laat komen.

We serveren ook vegetarische, lactosevrije, glutenvrije en Vegan High Tea’s.

Heeft u specifieke wensen dan horen we het graag; we willen dat iedereen kan genieten van onze High Tea’s.


High Tea: 22,5 
Scones als aparte gang: 5 
Meerprijs lactose-, glutenvrij en Vegan: 4 

Enkel op reservering.

Lekkers om mee te nemen

De Torteltuin heeft een kast waarin huisgemaakt lekkers te vinden is om mee te nemen.

We hebben bijvoorbeeld jam, honing, kaas van kaasboerderij De Zuidgeest, huisgemaakte koekjes. 

Ook de theeën die we serveren zijn hier te vinden. Op deze manier kun je  thuis lekker nagenieten of iemand anders ermee verrassen.

 Weet je niet te kiezen, dan biedt onze cadeaubon uitkomst.